esmaspäev, 30. september 2013

Lillepott...

 Aias toimetamine läheb sujuvalt üle tubasteks tegemisteks, aga lilledega mässamine peab ikka jätkuma. Selleks üks parajalt suur lillepott. Neid pole ju kunagi liiga palju.
Pott värvitud kõrgkuumusglasuuriga - kollane kristalliline. Tegelikult helebeež ja kristalle väga vähe, aga muidu ilus glasuur, ikkagi beež! :) Selle glasuuriga esimene katsetus ka, vb. tuleb natuke õhemalt katta, eks näis. Kasutan seda glasuuri kindlasti veel.

kolmapäev, 18. september 2013

Aiauusikud ja muud lilled

Tänased pildid aias õitsevatest ja mitteõitsevatest taimedest. Enamus pildid tehtud telefoniga, sest fotoka aku sai peale mõnd pildiklõpsu tühjaks. Oleks uut akut vaja!
Aias jätkub õisi veel omajagu ja roosid ei mõtlegi veel lõpetada. Osad pungad arvatavasti ei jõuagi lahti minna. Floksid hakkavad õitsemist vaikselt lõpetama, aga sügisastrid alles alustavad. Põõsasmaranad aga õitsevad mitu kuud järjest.

Uus! Helmikpööris ´Black Beauty´
Uus! Helmikpööris ´Caramel´
Leeklill, nime ei tea.
Uus! Jaapani enelas ´Dart´s Red´ , kahjuks õitsenud.
Hokkaido kukehari ´Lidakense´
Uus! Hortensia ´Magical Fire´
Uus! Hosta ´Paradise Yoyce´
Uus! Harilik põõsasmaran ´Hoppley´s Orange´
Uus! Harilik põõsasmaran ´Marion Red Robin´
Viltleht
Sügisaster
Roos viltlehe kaisus
Isekülvist kasvanud võõrasema enelapõõsas.
Lõhnav lillehernes
Nõmmliivatee
Müürilill, kes ronib teiste lillede kukile
Ja lõpuks uus varjupeenar kastani all. Valmis sai augusti lõpus, kui tütar oma sõpradega viimased äärekivid tõid :). Ees ääres varjukivirik, mis täispäikeses pidi juba välja minema. Viimane aeg oli ta varju toimetada. Nende taga metspipra rida ja pipra taga tiarellid ´Pink Skyrocket´. Viimane selle suve ost. Ja veel on seal mõned hostapõõsad, jaapani enelad ja roomav hõbedaste lehtedega puju.

reede, 13. september 2013

Pronksine kruus

Kruus väljast kõrgkuumus pronks, seest valge Orion. Väikesed alused tehtud katki läinud kupu kroonlehtedest, glasuurisin kristallrohelisega, millele alla panin valget Orioni. Need glasuurid sobivad hästi kokku. Aga see väike kausike tumeda äärega läks katki, pronks ja kristallroheline omavahel läbi ei saa. Kõik asjad, mis ma selle kombinatsiooniga värvisin, läksid katki, kuigi pronksi tõmbasin ainult äärtele.

teisipäev, 3. september 2013

Vaagen ja vaas

Vaagen glasuuritud kõrgkuumusgl. Havanna ja ikka üle pintseldatud kaks korda, vaas on seest värvitud (sissevalamisega) lüsteravantüriinglasuuriga ja väljast Iberikaga 2-3 korda ning lehed võõbatud ka lüsteriga. Mõlemad kõrgkuumusglasuutid.