reede, 22. mai 2015

Punukandik!

Kasutasin ära viimased peened ja veidi jämedamad pruunid ja oranžikad ajalehetorud ja sai selline ümmargune kandik.

neljapäev, 7. mai 2015

Suur lilleaeg...

... on hoo sisse saanud. Järjest avanevad erinevad nartsissid, priimulad, mõni tulp ka ja muud kevadised lilled.

 

Korvid

Viimasel ajal peale ajalehepunutiste polegi midagi blogisse üles riputada, kui just mõni eksinud savikauss! :)
Pruuni korvi vitsad enne punumist peitsitud universaalsete vesialuseliste peitsidega. Pruunidel kumab ka ajalehetrükk läbi, oranžikad vitsad keerutatud ajalehe valgetest äärtest. Üle lakitud Alpina siidmatt vesialuselise mööblilakiga.
Bordoopunase korvi bordoovärvi vitsad värvisin enne punumist riidevärviga, roosad ja lillad on telelehe väimised ääred ja valge on kassalint. Hall/lilla triibu torud keerutasin lillepaberist, oli ühe puketi ümber. Päris mõnus paber. Kassalindist keerutatud torud mulle eriti ei meeldi, jäävad küll ilusad ühtlased torud, aga punumisel lähevad lapikuks ja lömmi. Ajalehepaber ikka ülekõige. Valmis korvi lakkisin samuti mööblilakiga, kuid punane riidevärv andis kõvasti värvi ja osa valgest mustrist sai  roosa. Lakkisin küll mitmes järgus ja erinevate pitslitega, aga neid valgeid träpse punasel pinnal oli võimatu valgena hoida.

 
 




Paar lopergust kaussi ka püüdsin pildile, neid oli küll mõni veel. Sinine glasuur on indigosinine ja valge Orion. Ikka kõrgkuumus. Mõlemad sellised veidi kristallilised.