esmaspäev, 29. detsember 2008

Tülliroosid!



Üks tore inimene näitas, kuidas teha ilusaid prosse.
Siin nad on tülliroosid.
Olen neid teinud kuskil paarikümne ringis, järgi on neist mõned.

7 kommentaari:

Hiline ütles ...

Kas "lõigud" roosilehti jootekolviga?
Need savist ripatsid on võrratud, eriti meeldib viimane.

Head vanaaasta lõppu!

Liia käsitöö ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Liia käsitöö ütles ...

Tänan, Hiline! :)
Roosilehti lõigun ikka kääridega ja pärast kõrvetan servad küünlaga, siis tõmbuvad kenasti kaussi.

Head vana-aasta lõppu Sullegi!

Hiline ütles ...

Jube orjatöö see küünlaga kõrvetamine, otsi üks peenema otsaga jootekolb, tee paksemast papist lillelehe šabloon ja sulata lilleleht välja. Äär saab puhtam ja sirgem, sulanud serv ka kooldub ilusti, nii annab ka mahulisemaid õisi teha (topelt õielehtedega).

Liia käsitöö ütles ...

Tänan! Väsitav oli küll neid küünla peal kärsatada ja tõesti õigus ääred ei jää just alati kõige paremad. Lendas neid ka mitmeid prügikasti sel samal põhjusel.
Kui suure võimsusega võiks see jootekolb olla? Tina jaoks on mul 1oo W, tüllile nii võimsat vist vaja pole, kuigi küünlaleek on ju ka väga kuum. Kui saan jälle kodust välja, ostan esimesest elektripoest uue jootekolvi ja proovin järele.

Hiline ütles ...

Mina kasutasin kül seda 100W vene oma, ots teritatud. Aga siis oli seda kaproni vähe saada, peamiselt tegin siidist ja atlassist, jootekolvile käis veel igasugu spetsiaalseid otsikuid otsa (pean otsima, kas on veel alles) millega siis õielehti vormiti.
Kas Sa vene keelest saad aru? Leidsin ühe väikese topeltlehega roosi tegemisõpetuse ja ka väga hea õpetused siin kuidas ka teistsuguseid lilli teha.

Liia käsitöö ütles ...

Tänan heade lehekülgede eest! Vene keelest saan aru ikka natuke :), pole probleemi.
Mul on keska ajast veel mõni selline lill alles, mis nende erinevate otsikutega tehtud. Türil oli sel ajal üks tore naine, kes neid igasugu kangast tegi. Väga ilusaid olid. Mul kullerkupu punt veel kuskil alles.