esmaspäev, 3. november 2008

Keraamilised ripatsid

Täna võtsin ahjust välja esimesed keraamilised ripatsid. Värvitud on nad kõrgkuumusglasuuridega ja ikka lemmiktoonidega. Kolm ümmargust ripatsit ootavad veel küpsetamist. Arvan, et need madalkuumusglasuuriga kaetud tulevad ilusamad. Ripatseid oli lihtne ja lõbus teha, usun et neid tuleb veelgi. Raskem osa ootab alles ees, neile on vaja ju miskit juurde nikerdada.


3 kommentaari:

Hiline ütles ...

8-O fantast ripatsid, ajad mul nõnna ka savimätsimise isu peale. Juurde õhuke nahk, isegi teksa riie sobiks (esimesed asjad, mis minule pähe tulid), suurema lüliga kett keraamiliste mummude või isegi korrapäratud tükikesed.
Ootan nüüd põnevusega, mis Sina nendega teed :)
Millega mustri vajutad?

Liia käsitöö ütles ...

Tänan! Mul oli ka esimene mõte nahkpael! Suurema lülidega kett sobiks ka, mul isegi peaks olema kuskil üsna vana jäme vaskkett.Vaja ainult üles leida! Keraamilisi helmeid tegin ma juba mõned aastad tagasi, ainult need glasuurimata. Tehtud on nad erinevat tooni savimassidest.
Enamikele vajutasin mustrid vanade nööpidega, kandilist kaunistasin ketiga ja vasest lillekesega. Nende peal, mis veel ahju pole jõudnud, kasutaisn heegeldatud pitslinikut ja ka mingit ketti!

MARRE ütles ...

väga kenad ripatsid!