esmaspäev, 13. august 2012

Pisikeraamika

Suurte vaagnate tegemise kõrvalt jääb alati järgi ribasid, millest tavaliselt midagi ei tee. Mätsin palliks kokku ja läheb edaspidi taaskasutusse. Seekord mõtlesin, et teen väikeseid potsikuid. Nii nad tulidki. Algul otstarbe peale ei mõelnud, kuid eks nad kasutust kuskil ikka leiavad, sest meie pere kokkadel juba mõtteid tekkis. Kaanega topsik sinepile, kannudesse saab panna kas äädikat või mingit muud vürtsikat kastet, mida läheb vähe vaja või hoopis saavad neist tulevikus nukunõud.
Väike tünn on tehtud hambaorgitopsiks ja kruuside ja taldrikute juurde tegin ka uue hambaorgitopsi, sest eelmine rändas Argentiinasse.
Kruuside ja taldrikute seeriasse tuleb veel juurde üks kruus ja üks taldrik, siis on jagu täis, kuid uus tellimus ka juba ootamas, seekord espressotasside komplekt. Proovitöö tegin juba ära, aga kas tuleb sarnaseid veel juurde, eks näis ...
Suured alused või vaagnad lähevad auhindadeks, neile tuleb veel lisa.
Seekord siis selline ahjutäis keraamikat.











4 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Mille peal sa neid ovaalseid vaagnaid painutad? Ümmarguste jaoks valasin kipsist poolkerad, aga ovaali jaoks pole leiutanud sobivat vormi, millesse kipsi valada.

Liia käsitöö ütles ...

Ma jälle pole kipsi kasutamiseni veel jõudnud, aga võiks.
Meil töö juures on sellised suured ümmargused lambikuplid ja üks vahetati välja, ma ärandasin selle oma saviringile. Need vaagnad on selle peal tehtud.
Ovaalset saab selle poolkera peal ju hästi teha. Pooltahkena tõstsin ta vormilt maha ja siis nats painutasin ääri ülespoole.

Kadakas ütles ...

No võivad mõnel ikka vahel pikad juhtmed olla, muidugi - kui ovaalne tükk lõigata, poolkeral painutada ja pärast servi pikerguseks tõmmata, võiks asja saada küll :)

Liia käsitöö ütles ...

Kindlasti saab! :) Kas sa enda tehtud keraamikat eksponeerid ka kusagil? Oleks huvitav näha!